Tekoälyn rooli hotellialalla


7 Min

Hotelliala on aina ollut teknologian käyttöönoton eturintamassa, olipa kyse sitten online-varauksista, mobiilisovelluksista tai henkilökohtaisista kokemuksista. Alan uusin trendi on tekoäly (AI). Tekoäly muuttaa hotellien toimintatapaa, parantaa asiakaskokemusta ja parantaa asiakkaiden kokemusta. Tässä artikkelissa tutkimme joitain tapoja, joilla tekoälyä käytetään hotellialalla sisäänkirjautumisesta huonepalveluun.

Tekoälyavusteinen check-in

Hotellien sisäänkirjautuminen voi usein olla työlästä ja aikaa vievää, ja siihen liittyy pitkiä jonoja ja toistuvia tehtäviä. Tekoäly kuitenkin muuttaa sitä. Tekoälyllä toimivien sisäänkirjautumiskioskien avulla vieraat voivat kirjautua huoneisiinsa muutamassa minuutissa. Nämä kioskit käyttävät kasvojentunnistusta ja biometristä skannausta vieraiden todentamiseen, mikä vähentää manuaalisen henkilöllisyyden todentamisen tarvetta.

Tekoälyavusteisen sisäänkirjautumisen käyttö eliminoi myös vastaanoton henkilökunnan tarpeen suorittaa toistuvia tehtäviä. Tämä puolestaan antaa heille mahdollisuuden keskittyä tärkeämpiin tehtäviin, kuten henkilökohtaisten suositusten antamiseen vieraille, huolenaiheiden käsittelemiseen ja poikkeuksellisen asiakaspalvelun tarjoamiseen.

hotel ai

Tekoälyä voidaan käyttää myös vieraiden virtauksen ennustamiseen ja hallintaan, odotusaikojen lyhentämiseen ja tehokkuuden lisäämiseen. Analysoimalla tietoja, kuten vieraiden saapumisia ja lähtöjä, tekoäly voi tunnistaa trendit ja säätää henkilöstömäärää vastaavasti.

Ääniaktivoidut avustajat

Ääniaktivoidut avustajat, kuten Amazonin Alexa ja Google Assistant, ovat yhä suositumpia hotellihuoneissa. Nämä avustajat tarjoavat vieraille vapaamman tavan olla vuorovaikutuksessa hotellin palveluiden ja mukavuuksien kanssa. Asiakkaat voivat käyttää äänikomentoja valojen ohjaamiseen, lämpötilan säätämiseen, huonepalvelun tilaamiseen tai jopa kylpyläajan varaamiseen. Ääniavustajat voivat myös antaa vieraille henkilökohtaisia suosituksia heidän mieltymystensä perusteella, kuten ravintolaehdotuksia tai paikallisia nähtävyyksiä. Luonnollisen kielenkäsittelyn avulla nämä avustajat voivat ymmärtää vieraiden pyyntöjä ja vastata niihin reaaliajassa, mikä tarjoaa saumattoman ja henkilökohtaisen kokemuksen.

Älykkäät LVI-järjestelmät

Älykkäät LVI-järjestelmät ovat toinen tapa, jolla tekoälyä käytetään hotellialalla. Nämä järjestelmät käyttävät antureita ja koneoppimisalgoritmeja energiankulutuksen optimoimiseksi, jätteen vähentämiseksi ja vieraiden mukavuuden parantamiseksi.

Analysoimalla tietoja, kuten käyttöasteita, sääennusteita ja historiallisia käyttötapoja, tekoäly voi säätää yksittäisten huoneiden lämpötila- ja kosteustasoja varmistaen optimaalisen mukavuuden ja minimoiden energiankulutuksen. Nämä järjestelmät voivat myös havaita ja korjata ongelmia, kuten viallisia laitteita tai ilmanlaatuongelmia reaaliajassa.

hotel ai

Robottihuonepalvelu

Robottihuonepalvelu on toinen alue, jolla tekoälyä käytetään hotellialalla. Tekoälyn avulla robotit voivat nyt toimittaa ruokaa, juomaa ja muita mukavuuksia vieraiden huoneisiin. Nämä robotit käyttävät antureita ja kameroita navigoidakseen hotellin käytävillä ja hisseissä varmistaen turvallisen ja tehokkaan toimituksen. Robottihuonepalvelu voi parantaa vieraiden tyytyväisyyttä tarjoamalla nopeaa ja luotettavaa palvelua. Se voi myös vähentää työvoimakustannuksia ja parantaa tehokkuutta, koska robotit voivat työskennellä ympäri vuorokauden ilman taukoja tai lepoaikoja.

Tekoälyavusteinen kulunvalvonta

Tekoälyä voidaan käyttää myös hotellien kulunvalvonnan parantamiseen. Tekoälykäyttöisten kulunvalvontajärjestelmien avulla hotellit voivat luoda automaattisia pin-koodeja, joiden avulla vieraat pääsevät huoneisiinsa ilman perinteisiä avaimia. Nämä PIN-koodit voidaan synkronoida hotellin OTA:n ja verkkosivuston kanssa, mikä varmistaa, että vieraat pääsevät huoneisiinsa, vaikka he saapuisivat normaalien sisäänkirjautumisaikojen ulkopuolella. Tekoälyä voidaan käyttää myös pääsymallien seuraamiseen, mahdollisten tietoturvauhkien tunnistamiseen ja henkilöstön hälyttämiseen tarvittaessa. Tämä voi auttaa estämään luvattoman pääsyn huoneisiin, parantamaan vieraiden turvallisuutta ja parantamaan hotellin yleistä turvallisuutta.

Tekoälyä hyödyntävät chatbotit

Lopuksi tekoälyllä toimivat chatbotit ovat yhä suositumpia hotellien verkkosivustoilla ja sosiaalisen median kanavilla. Nämä chatbotit käyttävät luonnollisen kielen käsittelyä ymmärtääkseen vieraiden kyselyjä ja vastatakseen niihin reaaliajassa, tarjoten 24/7 tukea ja parantaen vieraskokemusta.

Chatbotit voivat käsitellä erilaisia vieraiden tiedusteluja, kuten huonevarauksia, sisään- ja uloskirjautumista sekä yleisiä hotellitietoja. He voivat myös antaa henkilökohtaisia suosituksia vieraan mieltymysten perusteella, kuten ravintolaehdotuksia tai paikallisia aktiviteetteja.

Käyttämällä tekoälypohjaisia chatbotteja hotellit voivat vähentää henkilöstönsä työmäärää ja tarjota vieraille nopeaa ja tehokasta tukea. Chatbotit voivat myös analysoida vieraiden vuorovaikutusta ja tunnistaa parannuskohteita, kuten usein kysyttyjä kysymyksiä tai alueita, joilla vierailla on ongelmia.

NextWeb Oy: Hotellisivustojen kehittäminen ja tekoälyratkaisujen integrointi

NextWeb Oy on johtava web-kehitys- ja tekoälyintegraatioyritys, joka on erikoistunut räätälöityjen ratkaisujen tarjoamiseen hotelleille ja muille yrityksille. Vuosien kokemuksella alalta NextWeb Oy on auttanut lukuisia hotelleja parantamaan läsnäoloaan verkossa, parantamaan asiakaskokemustaan ja parantamaan tulostaan.

NextWebin asiantuntijatiimillä on laaja tietämys web-kehityksestä, tekoälystä ja koneoppimisesta. He tekevät tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa ymmärtääkseen heidän ainutlaatuiset tarpeensa ja kehittääkseen räätälöityjä ratkaisuja, jotka täyttävät heidän erityisvaatimuksensa.

Olipa kyse uuden verkkosivuston kehittämisestä, tekoälypohjaisten chatbottien integroinnista tai älykkäiden LVI-järjestelmien toteuttamisesta, NextWebillä on asiantuntemusta ja kokemusta tulosten tuottamiseen. Huipputeknologiallaan ja innovatiivisilla ratkaisuillaan NextWeb on sitoutunut auttamaan hotelleja pysymään kehityksen kärjessä ja tarjoamaan vierailleen poikkeuksellisia kokemuksia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tekoäly mullistaa hotellialan sisäänkirjautumisesta huonepalveluun. Käyttämällä tekoälypohjaisia ratkaisuja hotellit voivat parantaa asiakaskokemusta, parantaa tehokkuutta ja parantaa tulostaan. NextWeb Oy:n kaltaisten yritysten johtaessa verkkokehitystä ja tekoälyintegraatiota, hotelleilla on pääsy uusimpaan teknologiaan ja räätälöityihin ratkaisuihin vastaamaan heidän ainutlaatuisia tarpeitaan. Alan kehittyessä tekoälyllä on epäilemättä yhä tärkeämpi rooli vieraanvaraisuuden tulevaisuuden muokkaamisessa.

✨ Subscribe to our newstseller

We share news every week. No spam! You can unsubscribe at any time

By sending your email you agree to our Privacy Policy

2019-2023 © Nextweb Oy

made in Finland 🇫🇮

Read Our Reviews on GoodFirms