Kuinka paljon verkkokehitys maksaa Suomessa


2 Min

Verkkokehitys on olennainen osa yrityksen johtamista nykypäivän digitaalisella aikakaudella. Halusitpa sitten luodaimple-esitesivuston tai monimutkaisen verkkokauppa-alustan, yksi ensimmäisistä mieleen tulevista kysymyksistä on: "Kuinka paljon se maksaa?" Vastaus tähän kysymykseen ei ole suoraviivainen, sillä verkkokehityskustannukset Suomessa voivat vaihdella useiden tekijöiden mukaan. Tässä artikkelissa tutkimme erityyppisiä verkkosivustoja ja niihin liittyviä kustannuksia. Keskustelemme myös siitä, onko järkevää palkata freelancer tai yritys verkkokehitystarpeisiisi, ja tarjoamme vinkkejä projektin valmisteluun.

Verkkosivustojen tyypit ja niihin liittyvät kustannukset

Verkkosivustoja on useita tyyppejä, mukaan lukien esitesivustot, sähköisen kaupankäynnin alustat, verkkosovellukset ja paljon muuta. Verkkosivuston kehittämiskustannukset Suomessa voivat riippua projektin monimutkaisuudesta, sivuston laajuudesta ja tarvitsemasi sivuston tyypistä. Tässä on erittely yleisimmistä verkkosivustotyypeistä ja niihin liittyvistä kustannuksista:

 1. Esitesivustot (aloitussivut): Nämä ovat yksinkertaisia, staattisia verkkosivustoja, jotka toimivat yrityksesi online-esitteenä. Heilläon yleensä muutama sivu, kuten kotisivu, tietoja-sivu, yhteystietosivu ja palvelusivu. Esitesivuston kehittämisen kustannukset Suomessa voivat vaihdella 2 000 eurosta 10 000 euroon.
 2. Verkkokauppasivustot: Näiden verkkosivustojen avulla voit myydä tuotteita verkossa. Ne vaativat enemmän ominaisuuksia kuin esitesivustot, kuten ostoskorin, maksuyhdyskäytävän ja varastonhallintajärjestelmän. Verkkokauppasivuston kehittämisen kustannukset Suomessa voivat vaihdella 5 000 eurosta 30 000 euroon riippuen sivuston koosta jamyytävien tuotteiden määrästä.
 3. Verkkosovellukset: Nämä ovat dynaamisia verkkosivustoja, jotka vaativat monimutkaisempaa ohjelmointia ja voivat suorittaa enemmän toimintoja kuin tavallinen verkkosivusto. Niihin liittyy usein mukautettujen toimintojen luominen ja integrointi muihinystemeihin. Verkkosovelluksen kehittämiskustannukset Suomessa voivat vaihdella 10 000 eurosta 100 000 euroon projektin monimutkaisuudesta riippuen.

Freelancerin palkkaaminen vs. yritys

Verkkokehityksen suhteen sinulla on kaksi vaihtoehtoa: freelancerin tai yrityksen palkkaaminen. Freelancerin palkkaaminen voi olla halvempaa kuin yrityksen palkkaaminen, mutta siihen liittyy joitain riskejä. Freelancereilla ei ehkä ole tarvittavaa asiantuntemusta monimutkaisten projektien hoitamiseen, eivätkä he välttämättä pysty tarjoamaan samantasoista tukea kuin yritykset. Toisaalta yrityksellä on tiimi kehittäjiä, suunnittelijoita ja projektipäälliköitä, jotka voivat käsitellä suuria projekteja ja tarjota jatkuvaa tukea. Freelancerin palkkaamisen kustannukset Suomessa voivat vaihdella 40 eurosta 100 euroon tunnissa, kun taas toimiston palkkaamisen kustannuksetvoivat vaihdella 70 eurosta 150 euroon tunnissa.

Miksi valita NextWeb

Jos etsit verkkokehitysyritystä Suomesta, älä etsi kauempaa kuin NextWeb Oy. Olemme erikoistuneet räätälöityjen verkkosivustojen ja verkkokauppa-alustojen kehittämiseen sekä niihin liittyviin startup-yrityksiin urheilukenttien ja hotellien online-varausten alalla. Kehittäjistä, suunnittelijoista ja projektipäälliköistä koostuvalla tiimillämme on asiantuntemusta kaikenkokoisten ja monimutkaisten projektien käsittelyyn, ja tarjoamme jatkuvaa tukea varmistaaksemme, että verkkosivustosi toimii sujuvasti.

Projektitiedotteen laatiminen

Ennen kuin otat yhteyttä freelanceriin tai yritykseen verkkokehitystarpeisiisi, on tärkeää laatia projektitiedote. Projektin lyhyt kuvaus hahmottelee projektisi vaatimukset, tavoitteet ja tavoitteet ja auttaa varmistamaan, että kehittäjä vastaasiihen, mitä tarvitset. Joitakin asioita, jotka on otettava huomioon projektitiedotetta valmisteltaessa, ovat:

 1. Tarvitsemasi verkkosivuston tyyppi (esite, verkkokauppa, verkkosovellus jne.)
 2. Tarvitsemasi ominaisuudet ja toiminnot
 3. Kohdeyleisösi ja käyttäjäkokemustavoitteesi
 4. Budjettisi ja aikajanasi
 5. Kaikki suunnittelu - tai tuotemerkkivaatimukset

Valmistelemalla yksityiskohtaisen projektikatsauksen voit varmistaa, että kehittäjä ymmärtää täysin tarpeesi ja odotuksesi. Tämä voi auttaa estämään väärinkäsityksiä ja varmistamaan, että saat verkkosivuston, joka vastaa tavoitteitasi ja vaatimuksiasi. Tässä on joitain keskeisiä elementtejä, jotka on sisällytettävä projektisi briiffiin:

 1. Liiketoiminnan yleiskatsaus: Anna lyhyt yleiskatsaus yrityksestäsi, mukaan lukien sen historia, tehtävä ja kohdeyleisö.
 2. Tavoitteet ja päämäärät: Määritä selkeästiverkkosivuston tavoitteet ja tavoitteet, kuten myynnin lisääminen, liidien luominen tai bränditietoisuuden rakentaminen.
 3. Toiminnalliset vaatimukset: Hahmottele verkkosivustollasi tarvitsemasi ominaisuudet ja toiminnot, kuten verkkokaupan toiminnot, sosiaalinen integraatioja yhteydenottolomakkeet.
 4. Tekniset vaatimukset: Määritä mahdolliset tekniset vaatimukset, kuten haluamasi ohjelmointikielet, sisällönhallintajärjestelmät tai isännöintialustat.
 5. Suunnittelu ja käyttökokemus: Kuvaile visuaalista tyyliä ja käyttökokemusta, jonka kuvittelet verkkosivustollesi, mukaan lukien värimaailmat, typografia ja asettelu.
 6. Sisältö: Anna yleiskatsaus sisällöstä, jonka aiot sisällyttää verkkosivustollesi, mukaan lukien teksti, kuvat, videot ja muu multimedia.
 7. Aikajana ja budjetti: Määritä selkeästihaluamasi aikataulu projektille ja budjettisi. Tämä auttaa kehittäjää määrittämään, pystyvätkö he vastaamaan odotuksiisi, ja estää yllätyksiä tiellä.

Kun etsit web-kehittäjää, on tärkeää ottaa huomioon paitsi nämäkustannukset, myös heidän työnsä laatu, kokemuksensa ja viestintätaitonsa. Freelancerit voivat tarjota alhaisempia hintoja, mutta työskentely NextWeb Oy: n kaltaisen ammattimaisen yrityksen kanssa voi tarjota kattavampaa palvelua, jossa suunnittelijoiden, kehittäjienja projektipäälliköiden tiimi työskentelee yhdessä onnistuneen projektin varmistamiseksi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että verkkokehityksen kustannukset Suomessa voivat vaihdella suuresti verkkosivuston tyypistä ja vaaditun räätälöinnin tasosta riippuen. Valmistelemalla yksityiskohtaisen projektikatsauksen ja ottamalla huomioon potentiaalisten kehittäjien kokemuksen ja taidot voit varmistaa, että saat korkealaatuisen verkkosivuston, joka vastaa tarpeitasi ja sopii budjettiisi. Jos etsit luotettavaa ja kokenutta web-kehitysyritystä Finlistä jaharkitse yhteydenottoa NextWeb Oy:öön keskustellaksesi projektistasi.

2019-2023 © Nextweb Oy

made in Finland 🇫🇮

Read Our Reviews on GoodFirms